Kansanedustaja Anni Sinnemäki kertoi tänään asettuvansa ehdolle Vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi. Toivottavasti puheenjohtajan paikasta tuleekin hyvä kilpailu, eikä vain tynkä skaba, jonka tulos tiedetään jo etukäteen.

Politiikan toimittajien lounaalla Anni lupasi, että Vihreiden kannatus nousee ja kansanedustajapaikkoja tulee lisää, jos hänet valitaan puheenjohtajaksi. Sinnemäki lupasi että kansanedustajan paikkoja Vihreillä olisi jatkossa ainakin 6 nykyistä enemmän, 20 paikkaa.

Kannatuksen kasvattaminen yli kymmeneen prosenttiin ei todellakaan ole mahdoton tehtävä, jo liikkuvien äänestäjien suuren määrän takia. Oleellista kuitenkin on kysyä, missä osasta maata Sinnemäki tahtoisi lisää ääniä saada ja kannatusta kasvattaa.

Tällä hetkellä Etelä-Suomessa ,Vihreillä on jo suhteellisen korkea kannatusosuus, mutta muualla maassa Vihreiden kannatus on vielä matalalla. Haasteellista Sinnemäelle tuleekin helsinkiläisenä olemaan Etelä-Suomen ulkopuolisen, muun Suomen kannatuksen nostaminen. Ja siihen urakkaan tahtoisin Sinnemäeltä teesejä kuulla. Ehkä hän vielä niitä joutuu julkisuudessa esittämäänkin.


Mutta ei suinkaan ole Sinnemäen tai muidenkaan Helsingin Vihreiden vika, jos maakunnista ei löydy sopivia kandidaatteja puheenjohtajan paikalle.