Yhdysvaltain hallituskin on jo huomannut, että neljännes maan kansalaisista on ylipainoista porukkaa. Tässä suhteessa on pelottavaa ajatella sitä, että Suomea usein kutsutaan Euroopan amerikkalaisimmaksi maaksi. Otammeko me mallia USA:sta niin hyvässä kuin pahassa?
Pikaruokakulttuuri, lapsille tarjolla oleva automaattikouluruoka, kiireinen elämäntahti, köyhyys, vähäinen liikunta, kerskakulutus jne. Syitä jenkkien ylipainoisuuteen löytyy runsaasti. Koko kansakuntaa tuskin voi kuitenkaan laiskaksi syyttää. Ei kai vika sentään kansanluonteessa voi olla? Tuskinpa amerikkalainen kansanluonne on suomalaista kummempi, ehkä korkeintaan hieman suuruudenhullumpi, mutta sekin vain siksi koska jenkkilässä kaikki on suurempaa.(Myös mahat) Oli ihan pakko tehdä tuo lisäys:)
Liikuntamahdollisuuksien ja tiedonpuutteesta ei ainakaan voi syyttää jos ylipaino rapakon takana vaivaa. Entäs voiko syyttää tietoyhteiskuntaa, ja joka paikkaan ilmestyneitä tietokoneita? Ihmisen ei tarvitse ahteriaan sohvalta nostaa ja silti saa kaikki palvelut mitä elääkseen tarvitsee. Netistä saa tilattua jopa ruokaa kotiovelleen ja kai sisälle asti, sohvan viereen jos niikseen tulee. Ainoa vaatimus jota tämä kaikki edellyttää, on että taskusta löytyy luottokortti.
Onko tietoyhteiskunnan edellytys että ihmiset alkavat jumittaa kotonaan ruudun ääressä ja lihomaan? Ei kai nyt sentään. Vaikka tuntuukin siltä, että vasta viime aikoina on havahduttu siihen että ihmiset liikkuvat, mutta tietoyhteiskuntariippuvuus säilyy. Kaikenlaiset kannettavat vekottimethan ehkäisevät ylipainoa, koska ne MAHDOLLISTAVAT liikkumisen ja tietotekniikan yhtäaikaisen käytön.
Ehkä ylipainoisten amerikkalaisten kohdalla voisi puhua informaatioteknologian väärinkäytöstä. Nykyään sitä ei pidäkään käyttää kotona vaan liikkeellä. Tosin olisi mielenkiintoista penkoa tuosta jenkkihallituksen tutkimuksesta se, millaisia ihmisiä nämä ylipainoiset ovat, esimerkiksi koulutustasoltaan, iältään sukupuoleltaan ja varallisuudeltaan. Saattaahan olla että enemmistönä ovatkin huonosti toimeentulevat. Se olisi loogistakin, koska rasvainen ruoka on terveellistä halvempaa, niinkuin on Suomessakin.Silloin vika on markkinoissa, ei tietotekniikassa. Lisäksi köyhät käyvät harvemmin lääkärissä, jolloin heidän orastavaan ylipainoonsa ei edes neuvonnan keinoin puututa.
Jos IT-world on jotain huolestuttavaa aiheuttanut, niin se on ehdottomasti työn konttoristuminen. Eli että raskaita töitä ei enää hoidakaan ihminen vaan tietokone ja ihminen istuu konttorissa tuijottamassa ruutua koko työpäivän. Eikä kuluta syömäänsä ravintoa. Ja  IT-worldissä konttorityöstä maksetaan niin hyvin rahaa, että sillä voi ostaa yllin kyllin ruokaa. Ilmeisesti työn raskaus ja ruokaan käytetty rahamäärä eivät ole tasapainossa, koska ihmiset syövät liikaa.
Harvaan amerikkalaiseen unelmaan kuuluu ylipaino. Ainakaan niissä mainoskuvissa, jossa kerrotaan niistä kodinkoneista, jotka kyseiseen unelmaan kuuluvat, ei ikinä esiinny ylipainoisia henkilöitä. Päinvastoin aina mainoksessa on hoikkaperhe johon kuuluu kaunis äiti, jolla on komea mies ja kaksi lasta, joiden päät ovat hyvin kammattuja.
Amerikkalaisessa unelmassa, kun haavekuvaa kelaa eteenpäin, mahdollisesti esiintyvä lihominen on vaurastumista. Eikä se ole paha asia, koska siihen on perustuslainkin mukaan jenkeissä jokaisella oikeus. Täytyy siis osata lihoa sosiaalisesti oikein. Ei köyhänä, eikä nuorena. Jos omistaa omakotitalon tai kukkuraisen pankkitilin, saa olla hieman pullea. Silloin kyseessä ei ole ylipaino. Eikä ongelma.