Kesä ja seksi kuuluvat yhteen. Sen kertovat syntyvyystilastot tammi- helmi- ja maaliskuussa. Siksipä turvaseksin harrastamisen puolesta kampanjoidaan joka kesä. Pieniä juomukkaita jaetaan monissa kesätapahtumissa, joissa satunnaiset matkaajat toisensa kohtaavat. Mutta kuinka usein sittenkään turvaseksiä harrastetaan?
Varsinkin pienessä sievässä saattaa pikku sukelluspukujen käyttö olla  fyysisesti lähes mahdotonta. Iso ja nakkisorminen mies, joka yrittää saada kumia pakkauksestaan alkaa hyvin äkkiä hermostua, kun minuuttien repiminen ja kiskominen ei vaan tuota tulosta. Lopulta kun päästäisi asiaan, onkin jo liian myöhäistä. Jokainen seksiä harrastanut kyllä tietää kuinka tärkeä oikea ajoitus on siinä hommassa.
Kondomin ympärille voisikin hyvin kehittää uusia innovaatioita. Keksinnöt voisi aloittaa pakkauksesta. Eikö olisi olemassa mitään muuta vaihtoehtoa nykyisen tilalle? Helppoa, mutta kestävää. (paperipussi, erikoispaperia, muovi, niinkuin aamupalajuustossa?)
Repiessä auki nykyistä pakkausta, käy mielessä ajatus, että kaiken takana on ehkä sittenkin valtion salaliitto, jolla yritetään saada ihmiset vielä harkitsemaan turvaseksin harrastamista. Ajatus onkin saanut viime aikoina tukea, kun eräät suomalaiset päättäjät, ministereitä myöten, ovat kertoneet, kuinka opiskelijoiden pitää alkaa lisääntymään. Täytyykö turvaseksi siis lopettaa, kun pakkauksetkaan eivät aukea? Mutta kuinka montaa opiskelijaa vauvatalkoot huvittaa nykyisillä tuilla? Toki on superihmisiä, jotka siihen pystyvät. Mutta suurinosa mieluummin ensin vakiinnuttaa tulotasonsa.
Jokatapauksessa Kansanterveyslaitoksen hidaste toimii. Se saa ehkä vielä uudelleen harkitsemaan seksin harrastamista juuri kyseisen kumppanin kanssa. Ja monissa tapauksissa tuo lisä-aika ei ole yhtään pahasta..

Ihmettelen enää sitä, miksei kaljapulloissa sekä alkoholituotteissa ja tupakka-askeissa, jotka nekin ovat joissain tapauksissa kansanterveydelle vähintään yhtä vaarallisia kuin kondomit, voisi niissäkin olla pakkauksissa Kansanterveyslaitoksen hidaste, joka saisi tuotteen käyttäjän harkitsemaan vielä kerran, kannattaako pakkausta edes avata?